در این مقاله انواع لوسترهای اکریلیک را به شما معرفی خواهیم کرد
پلی متیل متاکریلات – اکریلیک (PMMA) : از پلیمر هایی است که در حال حاضر نسبت به رقبای خود شهرت بالایی دارد و در صنعت بسیار شناخته شده می باشد. در ابتدا هنگامی که این پلیمر کشف شد، به دلیل شفافیت بالایی که داشت (نسبت به شیشه نیز شفاف تر بود) به عنوان جایگزین شیشه نام برده شد. همین ویژگی منحصر بفرد ورق اکریلیک باعث شد که امروزه استفادهی گستردهای در صنعت پنجره سازی، شیشه اندازی، خودرو، معماری و ماکت سازی داشته باشد. از دیگر ویژگی های آن میتوان به مقاوت و سختی بالا، اشاره کرد.
مواد تشکیل دهنده پلکسی گلاس
پلی متیل متاکریلات از پلاستیکهای مهندسی پرکاربرد در صنعت پلیمر می باشد و از شفافیت بالایی برخوردار است. ورق های اکریلیک، تنوع رنگی زیادی دارند، و به سه صورت: رنگهای شفاف در برابر عبور نور، نیم شفاف و مات یا کدر می باشند. ورق های آکریلیک از موادی به نام پلیمر و کوپلیمر ساخته شده اند. نوع شفاف و سخت آن ها از متیل متاکریلات تهیه می شوند.
فرایند شیمیایی ساخت پلکسی گلس
از طریق فرایندی ک در طی آن استون و هیدروژن سیانید با هم واکنش می دهند تا استون سیانوهیدرین به دست آید متیل متاکریلات به وجود می آید. حرارت داده می شود تا منومر MMA، تولید شود. منومرهای اکریلیک از طریق فرایندهای پلیمریزاسیون رادیکال آزاد که به وسیله آغازگرهای پروکسیدی، شروع می شوند، پلیمریزه شده و PMMA را به وجود می آورند . یک آغازگر (lnitiator) منومری فعال در باعث افزایش واکنش می گردد که بسیارگرماز است.
فرمولاسیون های گوناگون پلاستیک ها در خواص فیزیکی مکانیکی و در وزن مولکولی، مانند سرعت جریان پلیمر مذاب (MFI)، با هم تفاوت دارند. فرمولاسیونهایی وجود دارند که سطوح مات پدید آورند و یا اینکه نور فرابنفش را جذب میکنند یا از خود عبور می دهند.
میزان سختی ورق های اکریلیک چقدر است؟
هنگامی که صحبت از سختی این صفحات میشود، ویژگی هایی نظیر مقاومت در برابر عوامل جوی(شرایط آب و هوایی) و پایداری در برابر پرتو های نور خورشید مطرح میشود. خواص اپتیکال وسطحی بسیار شفاف و صیقلی دارند و این در حالی است که از دید مقاومت، استحکامی بالاتر از شیشه دارند. در کنار خصوصیاتی که بیان شد می توان بالا بودن مقاومت کششی و اکتریکی و درصد جذب بسیار کم رطوبت را نیز اضافه نمود.
نام های دیگر ورق اکریلیک
ورق اکریلیک با نام های دیگری شناخته می شود و مشتریانی که به دنبال خرید این ورق پرکاربرد هستند از نامهای گوناگونی استفاده میکنند:
طلق پلکسی ، طلق شفاف ، طلق شیشه ای ، طلق پلکسی ، شیشه پلکسی ، طلق شیشه ای شفاف و…. از نام های رایج این ورق شفاف و پرکاربرد محسوب میشوند. به طور کلی مشتریانی که قصد دارند متریالی خاص را جایگزین شیشه کنند به دنبال ورق های طلقی پلکسی گلاس یا همان اکریلیک هستند. این ورق ها در دو نوع پلکسی خارجی و پلکسی ایرانی عرضه می شوند. هر دو نوع خارجی و ایرانی از جنس اکریلیک هستند و تفاوت آن ها در کیفیت تولید آن ها می باشد.
حال می پردازیم به لوسترهای با جنس اکریلیک یا همان پلکسی گلاس
چرا این مد لوستر تولید شد؟؟
یکی از دلایل تولید لوستر با ورق های پلکسی بخاطر ظاهر خاص این متریال است. که میتوان آن را به صورت اشکالی در اورد که با سایر متریال ها این امکان وجود ندارد. یکی از دلایل دیگر شفافیت این متریال است که هنگام نورپردازی زیبایی آن دو چندان می شود.
ما توانسته ایم با فرایندهای که روی این متریال اجرا می کنیم آن را به محصولی جذاب و خاص تبدیل کنیم. این لوستر زیبا و خاص توسط لیزر طراحی و مراحل خاصی روی آن صورت می گیرد. طی فرایندی که ما در مجموعه بر روی این لوستر اجرا می کنیم، نوری که در انتهای لوستر پخش می شود، با انتهای لوستر یکنواخت میباشد. حتی اگر کل لوستر پر از پیچ و خم باشد.
یکی دیگر از مزیت های لوسترهای اکریلیک یا پلکسی ظرافت آن است که بدون محصولات جانبی میتوان آن را به یک وسیبه دکوری بسیار زیبا و خاص تبدیل کرد. در این اینجا تعدادی از محصولات دکوراتیوی که به وسیله این متریال جذاب را تولید کرده ایم معرفی خواهیم کرد.
در اینجا تعدادی از این لوسترهای زیبا را مشاهده می کنید در اشکال ابعاد مختلف اجرا شده است.
لوستر اکریلیک برای پذیرایی
لوستر کریلیک برای ووید یا فضاهای بلند و بزرگ
یکی از مزیت های دیگر این لوستر زیبا این است که میتوان آن را در ابعاد، تعداد و ارتفاع متنوع تولید و اجرا کرد.
لوستر اکریلیک خطی
میتوان به جرات گفت که یکی از زیباترین لوسترهای خطی موجود در بازار لوستر همین لوستر خطی است.